İkinci ihale Aziz Kırın oldu 147

Belediye binası ihalesine tek firma katıldı. Dün yapılan ihalede 602 bin YTL fiyat veren Kır İnşaatın sahibi Aziz Kır ihaleyi almış oldu. İptal edilen ihaleyi alan Yaşar Uyar ise bu ihaleye katılmadı.
Belediye hizmet binası ihalesi dün yapıldı. İhaleye tek firma katıldı. 3 Temmuz tarihinde yapılan ihalenin iptal edilmesi üzerine dün Belediye encümeni huzurunda tekrar ihale yapıldı. Ancak daha önceki ihalede 301.500 YTL fiyat veren müteahhit Yaşar Uyar bu defa ihaleye katılmadı. İlk ihalede dosyasında eksik olan ve teklif mektubu açılmayan Kır İnşaat Sahibi Aziz Kır dünkü ihalede tek dosya veren kişi oldu. Açılan zarfı tek tek incelendikten sonra teklif mektubu açıldı. Aziz Kır 301.500 YTL’nin üzerine 300.500. YTL daha artırım yaparak 602 bin YTL artı KDV teklif verdi. Belediye Başkanı Hasan Ergene ihale dosyasının bir an önce incelenerek son kararın verileceğini belirtti.  Başkan Ergene ihalenin kesinlik kazanmadığını Encümenin işi verip vermemekte yetkisi olduğunu kendisinin de iptal edip etmemekte yetkili olduğunu söyledi. Başkan Ergene, Soma halkının ve Belediyenin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini buna göre karar vereceklerini söyledi. Daha önce 4 müteahhitin talip olduğu hizmet binası yapımı işine bu defa katılım olmaması dikkat çekiciydi.